By accessing our **180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 5 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 5

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

20 + 80 = ____

Answer:

20 + 80 = **100**

Explanation:

Perform addition operation on above two given numbers. Add 20 to 80 the sum is 100.

Question 2.

Answer:

Explanation:

Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 5 with 8 the product is 40.

Question 3.

Answer:

Explanation:

Perform division operation on above two given numbers. Divide 12 by 8 the quotient is 1.5.

Question 4.

How many groups of 10 are in 40?

______________

Answer:

40/10 = 4

There are **4 groups** of 10 are in 40.

Explanation:

To calculate how many groups of 10 are in 40, we need to perform division operation. Divide 40 by 10 the result is 4. So, there are 4 groups of 10 are in 40.

Question 5.

Write 306 in words.

______________

Answer:

The number 306 in words as **Three hundred and six**.

Question 6.

9 + = 1o

Answer:

9 + Â = 10

Explanation:

To get the sum 10 we need to perform addition operation. Add 9 with 1 the sum is 10. The missing addend is 1.

Question 7.

Circle the best estimate for the area of a door.

2 m^{2} 40 m^{2}

Answer:

The given areas are 2 m^{2}, 40 m^{2}.The estimated area of the door is 2 m^{2}. So, draw a circle for 2 m^{2}.^{
}

Question 8.

What day comes after Sunday?

_____________________

Answer:

**Monday** comes after Sunday.

Explanation:

There are seven days in a week. The seven days are Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday, and Sunday.

Question 9.

Record the data in the chart using numbers.

Number of Pets |
||||

Tyrone |
Melissa | Aubrey | Mitch |
Cara |

Tyrone has 3 pets.

Melissa has 6 pets.

Aubrey has no pets.

Mitch has 2 pets.

Cara has 3 pets.

Answer:

Tyrone has 3 pets.

Melissa has 6 pets.

Aubrey has no pets.

Mitch has 2 pets.

Cara has 3 pets.

The given numbers are recorded in the chart by using the above given data.

Question 10.

Complete the multiplication wheel.

Answer:

Explanation:

4 x 2 = 8

4 x 6 = 24

4 x 10 = 40

4 x 3 = 12

4 x 7 = 28

4 x 9 = 36

4 x 1 = 4

4 x 5 = 20

4 x 8 = 32

Clock wise start from the top 8, 24, 40, 12, 28, 36, 16, 4, 20, 32. The above multiplication wheel is completed.