# 180 Days of Math for Fourth Grade Day 3 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 3 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 3

Directions Solve each problem.

Question 1.  Explanation:
Perform addition operation on above two given numbers. Add 500 with 400 the sum is 900.

Question 2.
$$\frac{1}{2}$$ of 16 is ___
1/2 x 16 = 8
$$\frac{1}{2}$$ of 16 is 8.
Explanation:
Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 1/2 with 16 the product is 8.

Question 3.
Divide 18 into 9 equal groups.
______________
18 ÷ 9 = 2
Explanation:
The given statement is divide 18 into 9 equal groups. Perform division operation. Divide 18 by 9 the quotient is 2.

Question 4.
16 ÷ 2 = ____
16 ÷ 2 = 8
Explanation:
Perform division operation on above two given numbers. Divide 16 by 2 the quotient is 8.

Question 5.
Circle the smallest number.
471 741 417 Explanation:
The given numbers are 471 741 417. The smallest number in the given numbers is 417. So, the number 417 is circled.

Question 6.
8 = 10 – 8 = 10 – Explanation:
To get the difference 8 we need to perform subtraction operation. Subtract 2 from 10 the difference is 8. The missing number is 2.

Question 7.
Write the time. ___ past ____
The time is 6 minutes past seven o’clock.
Explanation:
In the above image we can observe a digital clock. The time in the digital clock is 7:06 or 6 minutes past seven o’clock.

Question 8.
How many seconds are in 1 minute?
______________
We know that
1 hour = 60 minutes
1 minute = 60 seconds
So, there are 60 seconds in 1 minute.

Question 9.
Do parallel lines intersect?
______________
Rex bought 4 pens at $1.50 each. How much did he spend? ______________ Answer: Rex bought 4 pens at$1.50 each.
1 pen = $1.50 4 pens = ?$
Multiply 4 with $1.50 then we get the 4 pens cost. 4 x$1.50 = $6.00 Rex spend$6.00 for 4 pens.