# 180 Days of Math for Fourth Grade Day 16 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 16 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 16

Directions Solve each problem.

Question 1.
32 – 7 = ___
32 – 7 = 25
Explanation:
Perform subtraction operation on above two given numbers. Subtract 7 from 32 the difference is 25.

Question 2.
Calculate one-tenth of 40.
____________
1/10 × 40
= 1 × 4
= 4
So, one-tenth of 40 is 4.
Explanation:
One-tenth of number can be written in 1/10. So, multiply 1/10 with 40 the product is 4.

Question 3.
How many groups of 7 are in 14?
____________
Perform division operation. Divide 14 by 7 the result is 2.
14/7 = 2
There are 2 sevens in 14.
So, 2 groups of 7 are in 14.

Question 4.  Explanation:
Perform division operation on above two given numbers. Divide 36 by 9 the quotient is 4.

Question 5.
Write 563 in expanded notation.
______________
The expanded notation of 563 is 500 + 60 + 3.
Explanation:
Expanded notation of the number is separated into individual place values. The given number 563 in expanded notation form is 500 + 60 + 3.

Question 6.
Fill in the missing number.
49, _____, 29, 19, 9
The given series is 49, _____, 29, 19, 9
The difference between 9 and 19 is 10.
The difference between 19 and 29 is 10.
So, add 10 to the number 29 in the series.
29 + 10 = 39
The missing number in the given series is 39.

Question 7.
You can put either a ball or a brick into a bucket of water. Circle the one that would raise the water level higher.  Explanation:
In the above image we can observe a bucket of water, ball and a brick. When we put a brick into a bucket of water the water level is higher compared to ball. So, the brick should be circled.

Question 8.
How many days are in January?
______________
There are 31 days in January.

Question 9.
Dollars Earned in May

 Audrey $15 Dameon$23 Jason $12 Lauren$18

How much money did Lauren earn?