By accessing our **180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 11 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 11

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

Perform addition operation on above three given numbers. Add 17 to 5 and 3 the sum is 25

Question 2.

Is \(\frac{1}{2}\) equal to \(\frac{5}{10}\) ? ______________

Answer:

5/10 = **1/2**

The simplified form of 5/10 is 1/2.

**Yes,** 1/2 is equal to 5/10.

Question 3.

16 Ã· 2 = ___

Answer:

16 Ã· 2 = **8**

Explanation:

Perform division operation on above two given numbers. Divide 16 by 2 the quotient is 8.

Question 4.

Answer:

Explanation:

Perform division operation on above two given numbers. Divide 12 by 6 the quotient is 2.

Question 5.

What is the number right after 46?

______________

Answer:

The number right after 46 is **47**.

The numbers from 40 to 50 are 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50.

Question 6.

Fill in the missing number.

3, 6, 9, _____, 15, 18

Answer:

The given series is 3, 6, 9, _____, 15, 18.

The given series is multiples of 3.

3 x 1 = 3

3 x 2 = 6

3 x 3 = 9

3 x 4 = 12

3 x 5 = 15

3 x 6 = 18

The missing number in the given series is 12.

Now, the series is 3, 6, 9, **12**, 15, 18.

Question 7.

Write the length in millimeters.

__________

Answer:

1 centimeter = 10 millimeter

3 centimeters = **30 millimeters
**Explanation:

In the above image we can observe a scale with units as centimeters. The black line is starting at 0 cm and ending at 3.0 cm. So the total line length is

**3.0 centimeters.**To convert the line length in centimeters to millimeters is obtained by multiplying 3 cm with 10 mm the product is 30 mm. The line length is

**30 millimeters.Â**

Question 8.

Tom left home at 7:40 A.M. and reached school at 8:05 A.M. How many minutes did it take him to get to school?

_____________________

Answer:

Tom left home at 7:40 A.M. and reached school at 8:05 A.M.

Tom took total **25 minutes** to get to school.

Question 9.

Mark the parallel lines with an X.

Answer:

In the above image we can observe the parallel lines are marked with X.

Question 10.

Write two odd numbers that total the even number 12.

_____________________

Answer:

9 + 3 = 12

The two odd numbers that total the even number 12 is 9 and 3.

11 + 1 = 12

The two odd numbers that total the even number 12 is 11 and 1.