180 Days of Math for Fourth Grade Day 1 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 1 regularly, students can get better problem-solving skills.

180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 1

Direction Solve each problem.

Question 1.
18 + 5 = ___
Answer:
18 + 5 = 23
Explanation:
Perform addition operation on above two given numbers. Add 18 with 5 the sum is 23.

Question 2.
Color \(\frac{4}{5}\) of the rectangle.

Answer:
180-Days-of-Math-for-Fourth-Grade-Day-1-Answers-Key-1(1)
Explanation:
In the above image we can observe a rectangle. The rectangle is divided into 5 parts. Here we have shade 4/5th part of the rectangle. Four out of five boxes are shaded.

Question 3.
Share 8 equally between 2.
______________
Answer:
8 ÷ 2 = 4
Explanation:
We need to divide eight into two equal parts. As 8 have to be shared equally between 2. So, 8 ÷ 2 = 4.

Question 4.
8 ÷ 4 = ___
Answer:
8 ÷ 4 = 2
Explanation:
Perform division operation on above two given numbers. Divide 8 by 4 the quotient is 2.

Question 5.
Is 15 smaller than 51?
______________
Answer:
Yes, 15 is smaller than 51. It can be represented as 15 < 51.

Question 6.
Fill in the missing number.
45, 50, 55, ___, 65, 70
Answer:
The given series is 45, 50, 55, ___, 65, 70.
The difference between first and second numbers is 5.
50 – 45 = 5
The difference between second and third numbers is 5.
55 – 50 = 5
So, add 5 to the number 55 in the sequence number the sum is 60.
The missing number in the given series is 60.
The next number in the sequence is 45, 50, 55, 60, 65, 70

Question 7.
Write the line length in centimeters.
_____________________
180 Days of Math for Fourth Grade Day 1 Answers Key 1+
Answer:
In the above image we can observe a scale with units as centimeters. The black line is starting at 0 cm and ending at 4.5 cm. So the total line length is 4.5 centimeters.

Question 8.
Do you use A.M. or P.M. to write 7:00 in the morning?
_____________________
Answer:
7:00 A.M. I use A.M. to write 7:00 in the morning.
Explanation:
The day is divided into two 12 hours. The first 12 hours from midnight to noon are denoted with A.M.. The next 12 hours from noon to midnight are denoted by P.M.. Here the given time is 7:00 in the morning. So I use A.M. to write 7:00 in the morning. The time is 7:00 A.M.

Question 9.
How many sides does a pentagon have?
_____________________
Answer:
A pentagon have 5 sides.
Explanation:
A pentagon have five sides and five angles. In a pentagon the side lengths are equal and angles are of equal measure then it a regular pentagon.

Question 10.
Complete the addition grid.

+ 8 14 17 19 22 36
19
29
39

Answer:
180-Days-of-Math-for-Fourth-Grade-Day-
Explanation:
If we add the row values with column values then we get the related sum. By adding the numbers we will get the addition as shown above.

Leave a Comment

Scroll to Top