By accessing our 180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 99 regularly, students can get better problem-solving skills.
180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 99
Directions: Solve each problem.
Question 1.
Write the number before and after 76.
Before | Number |
After |
76 |
Answer:
Before – 75,
After – 77,
Explanation:
Given to write the number before 76
it will be 76 – 1 = 75 and number after
76 is 76 + 1 = 77,
therefore before number of 76 is 75,
after number of 76 is 77.
Question 2.
Answer:
11,
Explanation:
Given to add 8 to 3 we will get
3
+8
11.
Question 3.
10 – 8 =
Answer:
2,
Explanation:
Given to subtract 8 from 10 we will get
10
-8
2 .
Question 4.
Write the missing numbers.
9 + 5 =
– 5 = 9
Answer:
14, 14,
Explanation:
Given to find the missing numbers in
1) 9 + 5 = ___,
2) __ – 5 = 9, let x be the missing number
1) 9 + 5 = x, Adding 9 to 5 we get
9
+5
14,
2) x – 5 = 9 means x = 9 + 5 = 14,
therefore the missing numbers are 14, 14.
Question 5.
Draw a shape with 3 sides.
Answer:
Explanation:
Drawn a triangle because it has 3 sides
as shown above.
Question 6.
Show 7 o’clock.
Answer:
Explanation:
Shown the time 7 o’clock in the clock above.
Question 7.
Children Class
Boys |
Girls |
7 |
10 |
How many more girls are there than boys?
Answer:
3 more girls,
Explanation:
Given list of children class in that boys are 7 and
girls are 10, So more girls are there than boys are
10 – 7 = 3 more girls.
Question 8.
Tina is only allowed to watch TV on the weekend. On what days can she watch TV?
Answer:
Saturday and Sunday,
Explanation:
Given Tina is allowed to watch TV on the weekend.
As weekends are Saturday and Sunday,
Therefore days can she watch TV are Saturday and Sunday.