By accessing our **180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 90 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 90

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Count the triangles. Draw 2 more. Write how many triangles there are now.

Answer:

Explanation:

Number of Triangles given = 9 or Nine.

Number of Triangles added = 2 or Two.

Total number of Triangles = Number of Triangles givenÂ + Number of Triangles added

= 9 + 2

= 11 or Eleven.

Question 2.

6 + 4 =

Answer:

Explanation:

Sum of 6 and 4:

6 + 4 = 10.

Question 3.

Answer:

Explanation:

Difference between 9 and 1:

9 – 1 = 8.

Question 4.

Write the missing number.

– 5 = 5

Answer:

10 – 5 = 5.

Explanation:

?? – 5 = 5.

=> ?? = 5 + 5

=> ?? = 10 or Ten.

Question 5.

Is the train on the right or on the left?

Answer:

Train is on the right side.

Explanation:

Right side image = Train.

Left side image = Brush.

Question 6.

Write the day that comes after Wednesday.

Answer:

The day that comes after Wednesday = Thursday.

Explanation:

Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

Saturday

Sunday.

Question 7.

What would be a good symbol to use in a picture graph that shows favorite ice cream flavors?

Answer:

A fruit image would be a good symbol to use in a picture graph that shows favorite ice cream flavors.

Explanation:

AÂ pictureÂ graph, or pictograph, is aÂ graphÂ used to display information that uses images orÂ symbols to represent data.

Question 8.

Today is Thursday, June 16th. Trudyâ€™s birthday is in 1 week. What is the date of Trudyâ€™s birthday?

Answer:

The date of Trudyâ€™s birthday = 23rd.

Explanation:

Today is Thursday, June 16th.

Trudyâ€™s birthday is in 1 week.

=> Conversion:

1 week = 7 days.

The date of Trudyâ€™s birthday = June 16th + 1 week

= 16th + 7 days

= 23rd.