# 180 Days of Math for First Grade Day 52 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 52 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 52

Directions Solve each problem.

Question 1.
Write the number before and after 61.

 Before Number After 61 Explanation:
The given number is 61.
The number before 61 is 60.
The number after 61 is 62.

Question 2.
3 + 5 = 3 + 5 = Explanation:
Perform addition operation on above two given numbers Add 3 with 5 the sum is equal to 8.

Question 3.  Explanation:
Perform subtraction operation on above two given numbers. Subtract 1 from 5 the difference is equal to 4.

Question 4.
Continue the pattern.
10 20 30 40 ______
The given pattern is 10 20 30 40 ______
The difference between first and second number is 10.
20 – 10 = 10
The difference between second and third number is 10.
30 – 20 = 10
The difference between third and fourth number is 10.
40 – 30 = 10
So, add 10 the number 40 in the sequence. The sum is 50.
The pattern is 10, 20, 30, 40, 50.

Question 5.
Count the sides.
______ sides The above shape is parallelogram. There are four sides.

Question 6.
Circle the object that weighs less.  Explanation:
In the above image we can observe two objects. The right side object has less weight compared to left side object. So, draw a circle for cup which is on right side.

Question 7.
Favorite Weekend Activity How many children like to play with toys best?
_________
Five children like to play with toys best.
Explanation:
The above table is named as favorite weekend activity. Six children like to play video games, Eight children like to read and Five children like to play with toys.

Question 8.
I am a number you say when you count by 10s. I am more than 20 and less than 40. What number am I?
_____________