By accessing our 180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 30 regularly, students can get better problemsolving skills.
180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 30
Directions Solve each problem.
Question 1.
Write the number before and after 42.
Before  Number 
After 
42 

Answer:
The number before 42 is 41 and the number after 42 is 43.
Before  Number 
After 
41  42 
43 
Question 2.
3 + 2 =
Answer: 5
The sum of two numbers 3 and 2 is 5
3 + 2 = 5
Question 3.
Subtract.
Answer:
Total number of apples = 7
Number of apples taken away = 5
7 – 5 = 2
So, now there are 2 apples.
Question 4.
Write the missing sign.
4 2 = 6
Answer:
Let us check with the arithmetic operations.
4 – 2 = 2
4 Ã— 2 = 8
4 Ã· 2 = 2
4 + 2 = 6
So, the missing sign is ‘+’
Question 5.
Is the door on the right or left?
___________
Answer: The door is on the right side of the car.
Question 6.
Circle the smaller object.
Answer: Tennis ball is a smaller object.
Question 7.
Children in Class
Boys 
Girls 
7 
10 
Are there more boys or more girls in the class?
___________
Answer:
Number of boys in the class = 7
Number of girls in the class = 10
By comparing the count we can observe that there are more girls in the class.
Question 8.
I start playing tennis at 2:00. I play for 1 hour. At what time do I stop?
___________
Answer:
Given information,
I start playing tennis at 2:00. I play for 1 hour.
2 hour + 1 hour = 3:00
You stop at 3:00.