By accessing our **180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 17 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 17

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Write the numeral.

__________

Answer: 14

Explanation:

The above figure is a block with 2 rows and 10 columns.

1st row has 10 dots and 2nd row has 4 dots

Total dots = 10 + 4 = 14

Thus the numeral is 14.

Question 2.

Add.

Answer: 6 + 1 = 7

Explanation:

There are 6 jam bottles on one side and one jam bottle on the other side.

6 + 1 = 7

Thus there are 7 jam bottles in all.

Question 3.

Subtract.

Answer:

Explanation:

There are 5 teddies in all.

1 teddy is crossed off.

5 – 1 = 4

4 teddies are left.

Question 4.

Write the missing number.

3 + = 3

Answer: 3 + 0 = 3

Explanation:

Let the missing number be x.

3 + x = 3

x = 3 – 3

x = 0

3 + 0 = 3

Question 5.

Draw a tree. Draw a sum above the tree.

Answer:

Question 6.

Record the line length.

_____ pencils

Answer:

The line length of the given image is 15 cm.

Question 7.

Create a tally chart from the data:

- There are 7 cats.
- There are 9 dogs.

Cats |
Dogs |

Answer:

Cats |
Dogs |

Question 8.

Circle each number that has only straight lines.

Answer: The number that has only a straight line is 1, 4 and 7.