By accessing our **180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 162 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 162

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Circle the larger number.

83

93

Answer:

Explanation:

compare the tens place,

to know the larger number for the given numbers 83 and 93.

Question 2.

4 + 4 + 4 =

Answer: 12

Explanation:

When we add 2 or more addends we get the sum.

so, 4 + 4 + 4 = 12

Question 3.

Answer: 12

Explanation:

By subtracting 7 from 19, we get 12.

Let the unknown number be x.

19 – 7 = x

x = 12

Question 4.

10 – 4 = 3 +

Answer: 3

Explanation:

Let the unknown number be x.

10 – 4 = 3 + x

6 = 3x

x = 6 – 3

x = 3

Question 5.

Count the angles.

Answer:

No angles.

Explanation:

Curved sides has no angles.

Question 6.

What is the 8th month of the year?

Answer:

August

Explanation:

In the Gregorian calendar, there are 12 months.

So, the 8th month of the year is August.

Question 7.

Make 41 tally marks.

Answer:

Explanation:

In tally marks each set represents 5,

there are total 8 sets (8 x 5 = 40 ) and 1 bar.

So, the given tally marks 40 + 1 = 41

Question 8.

I have 8 in the ones place and 2 in the tens place. What number am I?

Answer:

Number is 28

Explanation:

8 in the ones place

2 in the tens place

So, the number is 28.