By accessing our **180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 150 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 150

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Draw 3 rows with 2 oranges in each row. Write how many there are in all.

Answer:

Explanation:

3 x 2 = 6

rows x columns = area

There are 6 oranges in all.

Question 2.

1 + 4 + 1 =

Answer:

1 + 4 + 1 = 6

Explanation:

The sum of 1,4 and 1 is 6

Question 3.

Answer:

Explanation:

16 – 10 = 6

The difference of 16 and 10 is 6

Question 4.

5 + 3 = 6 +

Answer:

6 + 1

Explanation:

5 + 3 = 7

7 – 6 = 1

Addition and subtraction are inversely proportional equtions.

Question 5.

Draw a square to the right of the circle.

Answer:

Explanation:

a square is drawn to the right of the circle.

A circle has curved surface

and a square has flat surfaces.

Question 6.

Write down the time school begins.

Answer:

9:00 A.M.

Explanation:

the school begins at 9:00 A.M.

And ends at 4:30 P.M.

Question 7.

**Favorite Type of Movie**

How many people were asked about their favorite type of movie?

Answer:

17 people

Explanation:

The people who watch funny are 3

The people who watchÂ cartoon are 8

The people who watchÂ scary are 1

The people who watchÂ 3 – D are 5

8 + 1 + 3 + 5 = 17

Question 8.

Ritaâ€™s piano recital was the day before yesterday. Today is Monday. On what day of the week was the piano recital?

Answer:

Saturday.

Explanation:

Ritaâ€™s piano recital was the day before yesterday.

Today is Monday.

A week has 7 days

after 7 days it repeats again

so, the day is Saturday.