# 180 Days of Math for First Grade Day 132 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 132 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 132

Directions: Solve each problem.

Question 1.
Draw 2 rows with 6 circles ¡n each row. Write how many there are in all. Explanation:
I drew 2 rows with 6 circles in each row
6 + 6 = 12
Or Multiply
2 x 6 = 12
So, there are 12 circles in all.

Question 2.
6 + 5 =  Explanation:
Make 10:
6 + 5
= 6 + 4 + 1
= 10 + 1
= 11
So, 6 + 5 = 11.

Question 3.  Explanation:
Make 10:
13 -5
= 13 – 3 – 2
= 10 – 2
= 8
So, 13 – 5 = 8.

Question 4.
Continue the pattern.
45 50 55 60 ______
45 50 55 60 65

Explanation:
The given pattern is an increasing pattern
It is a pattern that follows add by 5
So, 60 + 5 = 65
The next number in the pattern is 65.

Question 5.
Count the angles.  Explanation:
I drew a circle around each angle of the shape
I drew 4 circles
So, there are 4 angles for the given shape.

Question 6.
How many minutes are in 1 hour?
60 minutes

Explanation:
An hour has 60 minutes.

Question 7.
Make 19 tally marks. Explanation:
I drew tally marks for the number 19
The tally marks above represents the number 19.

Question 8.
Ally has 30 pennies in her piggy bank. Each day she puts 5 more pennies in her piggy bank. How many pennies will she have after 4 days?

 Start Day 1 Day 2 Day 3 Day 4 30 Explanation:
Ally has 30 pennies in her piggy bank
Each day she puts 5 more pennies in her piggy bank
Day 1
30 + 5 = 35
Day 2
35 + 5 = 40
Day 3
40 + 5 = 45
Day 4
45 + 5 = 50
So, Ally will have 50 pennies after 4 days.

Scroll to Top
Scroll to Top