By accessing our **180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 105 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 105

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Count the dots in the frame. How many more dots are needed to make twenty?

Answer:

10 more dots,

Explanation:

Given to count the dots in the frame,

Counted there are 10 dots in the frame,

more number of dots are needed to make

twenty are 20 – 10 = 10 more dots.

Question 2.

Answer:

20,

Explanation:

Given to add 10 to 10 we will get

10

+10

20.

Question 3.

13 – 8 =

Answer:

5,

Explanation:

Given to subtract 8 from 13 we will get

13

-8

5.

Question 4.

Answer:

6,

Explanation:

Given to find missing number in __- 5 = 1,

let x be the missing number so x – 5 = 1,

x = 1 + 5 = 6.

Question 5.

Name the solid.

Answer:

Cube,

Explanation:

Given solid has 6 square faces so it cube.

Question 6.

Write the day that comes after Thursday.

Answer:

Friday,

Explanation:

The day that comes after Thursday if Friday.

Question 7.

Record the data in the chart with tally marks.

- Ten children like to swim.
- Six children like to run through the sprinklers.
- Five children like to stay inside.
- Three children like to play with water toys.

**Favorite Summer Activity**

Water Toys | |

Sprinklers | |

Stay Inside | |

Swim |

Answer:

Explanation:

Recorded the data in the chart above with tally marks as

Three children like to play with water toys.

Six children like to run through the sprinklers,

Five children like to stay inside and

Ten children like to swim.

Question 8.

There are 4 children. How many ears are there?

Answer:

8 ears,

Explanation:

Given there are 4 children, So number of ears are as

each child will have 2 ears so 4 children will have

4 X 2 ears = 8 ears.