By accessing our **180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 10 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 10

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Count the squares. Draw 1 more. Write how many squares there are now.

________________

Answer:

There are 4 squares in the above figures.

Now we have to draw 1 more square.

4 + 1 = 5

Thus there are 5 squares now.

Question 2.

Add. How many in all?

Answer:

There are 2 candles in one group and seven candles in the other group.

2 + 7 = 9

Thus there are 9 candles in all.

Question 3.

Subtract. Cross off two. How many are left?

Answer:

There are 6 balls in all.

2 balls are crossed off.

6 – 2 = 4

Thus 4 balls are left.

Question 4.

Write the missing number.

0 + = 4

Answer: 4

Explanation:

Let the missing number be x.

0 + x = 4

x = 4

So, the missing number is 4.

0 + 4 = 4

Question 5.

Is the pencil on the right or on the left?

________________

Answer: The pencil is on the left.

Question 6.

Circle the container that holds more.

Answer: The bucket holds more than the milk container.

Question 7.

Favorite Type of Movie

How many children like funny movies?

________________

Answer:

From the table, we can say that 3 children like funny movies.

Question 8.

What day comes after Tuesday?

________________

Answer:

The day that comes after Tuesday is Wednesday.