By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 98 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 98

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

103

Explanation:

Question 2.

8 • 26 = _________

Answer:

208

Explanation:

Question 3.

Answer:

47

Explanation:

Question 4.

What is the value of the digit 7 in the number 37,508?

Answer:

Thousands

Explanation:

3 is in ten thousands place, 3 × 10,000 = 30,000

7 is in thousands, 7 × 1000 = 7000

5 is in hundreds, 5 × 100 = 500

0 is in tens place, 0 × 10 = 0

8 is in one’s place, 8 × 1 = 8

Question 5.

25% of 40 is _________.

Answer:

10

Explanation:

Given, 25% of 40

(25/100) × 40 = 0.25 × 40 = 10

Question 6.

15 × 3 – 20 = ___________

Answer:

25

Explanation:

Given, 15 × 3 – 20

First let us calculate 15 × 3

15 × 3 = 45

Now subtract 20 from 45

= 45 – 20

=25

Question 7.

Answer:

8

Explanation:

6 × x = 48

Consider the blank space be ‘x’.

Divide 6 on both sides.

(6 × x) ÷ 6 = 48 ÷ 6

x = 8

So 6 × 8 = 48

Question 8.

Calculate the area of a rectangle that is 4 cm by 3 cm.

Answer:

12 Cm

Explanation:

Area of a rectangle = length × breadth

Given, Length = 4

Breadth = 3

Area of a rectangle = length × breadth

= 4 × 3

= 12 Cm

Question 9.

How many vertices does the pyramid have?

Answer:

5 vertices.

Explanation:

Pyramid has 5 faces, 4 triangles and 1 square. So it has 5 vertices.

Question 10.

Books Read

How many more books did Mark read than David?

Answer:

10

Explanation:

Number of books Mark read = 60

Number of books David read = 50

Number of books Mark read more than David = Number of books Mark read – Number of books David read

= 60 – 50

= 10

Question 11.

You have a bag of 12 marbles. Six of the marbles are blue, two are green, three are yellow, and one is red. If you reach into the bag and grab one marble, what is the probability that it will be purple?

Answer:

Not sufficient data.

Question 12.

Harry wants to buy a MP3 player that costs $46.95. He has $10.25 in his piggy bank. He gets $4.25 for allowance each week. How many weeks will he have to save to have enough money for the MP3 players?

Answer:

It takes 8. 63 weeks which is approximately 9 weeks to collect the amount of $46.95.

Explanation:

The Money Harry needs to pay to buy MP3 player = $46.95

The money he already has in the piggy bank = $10.25

Money he needed = The Money Harry needs to pay to buy MP3 player – The money he already has in the piggy bank

= 46.95 – 10.25

=36.7

Money he gets as allowance every week = $4.25

Number of weeks to get 36.7 = ?

= 36.7 ÷ 4.25

= 8.63 weeks