# 180 Days of Math for Fifth Grade Day 97 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 97 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 97

Directions: Solve each problem.

Question 1.
Take 65 away from 189.
124

Explanation: Question 2. 64

Explanation: Question 3.
Does 59 ÷ 7 = 8 R3?
Yes.

Explanation: Here the remainder is 3.

Question 4.
Write the next number after 3,199.
3,200

Question 5. (3/4)

Explanation:
Both (6/8) are factors of 2, so they are multiples of 2. They both can be divided by 2.

Question 6.
7 × 5 – 15 = __________
20

Explanation:
Given, 7 × 5 – 15

First, calculate 7 × 5  = 35 Now subtract 15 from 35.

35 – 15 = 20 Question 7. – 56 = 38
94

Explanation:
Given, – 56 = 38

Let’s place ‘x’ in the blank space.

x – 56 = 38

x – 56 + 56 = 38 + 56

x = 94 Question 8.
How many seconds are in 7$$\frac{1}{2}$$ minutes?
450 seconds

Explanation:
7(1/2) minutes = 7 minutes 30 seconds

1 minute = 60 seconds

7 minutes = 7 × 60 = 420 Add 30 seconds of the half minute.

= 420 + 30

= 450 seconds Question 9.
True or false?
Some parallelograms are squares.
True

Explanation:
Yes, it’s true. Some parallelograms are square. Parallelograms have the opposite sides parallel to each other. so we can say all squares are parallelograms.

Question 10.
The chart below shows how many cups of lemonade Marcia sold each hour she had her lemonade stand set up.

 1st Hour 2nd Hour 3rd Hour 4th Hour 6 5 11 15

The weatherman predicts tomorrow will be 10 degrees hotter than today. Marcia expects to sell twice as much lemonade. How many cups of lemonade does she predict she will sell?
74

Explanation:
Marcia expects to sell twice the lemonade.

Expected lemonade to be sold the next day.

1st hour = 6 × 2 = 12

2nd hour = 5 × 2 = 10

3rd hour = 11 × 2 = 22

4th hour = 15 × 2 = 30

Total expected number of cups Marcia will sell = 1st hour + 2nd hour + 3rd hour + 4th hour

= 12 + 10 + 22 + 30 Question 11.

You make trail mix using the following ingredients: 25 candies, 50 raisins, 75 pieces of cereal, and 50 peanuts. If you reach in the bowl and grab one piece of food, what is the probability you will grab a piece of candy?
0.125

Explanation:
Number of candies = 25

Number of raisins = 50

Number of pieces cereal = 75

Number of peanuts = 50

Total number of ingredients = Number of candies + Number of raisins + Number of pieces cereal + Number of peanuts

= 25 + 50 + 75 + 50

= 200 The probability to pick one piece of candy = Number of candies ÷ Total number of ingredients

= 25 ÷ 200

= 0.125

Question 12.
Complete the magic square below using each number 5-13 only once.  