By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 85 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 85

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

7+ 36 = ____

Answer:

43

Explanation:

when wee add two or more addends,

we get the sum as 43.

Question 2.

20 Ã— 10 = ___

Answer:

200

Explanation:

Multiply the numbers 20 and 10,

we get the product 200.

Question 3.

Answer:

Quotient = 6

Remainder = 4

Explanation:

Question 4.

Is 95,351 greater than 95,315?

_______________

Answer:

Yes, 95,351 greater than 95,315

Explanation:

Compare the digits from the highest value,

if the numbers are same then move to the next digit.

So, 95,351 greater than 95,315.

Question 5.

Double $2.35.

_______________

Answer:

$4.70

Explanation:

Double the number means,

adding the number to itself.

Question 6.

Write the number that comes next in the sequence.

305, 255, 205, ____

Answer:

155

Explanation:

Given sequence follows (n – 50)

n is the number in the sequence.

subtract 50 from the last number 205.

Question 7.

30 Ã· = 15 + 0

Answer: 2

Explanation:

Let the given number be x

30 Ã· x = 15

x = 30 Ã· 15

x = 2

Question 8.

How many weeks are in 1\(\frac{1}{2}\) years?

______________

Answer:

78 weeks

Explanation:

1 year = 52 weeks

1\(\frac{1}{2}\) years

= \(\frac{3}{2}\) years

= 1.5 years

= 1.5 x 52

= 78 weeks

Question 9.

Which 3-dimensional figure has one circular face?

______________

Answer:

Cone

Explanation:

Cone has only one circular face with no edges.

Question 10.

What percentage of the total books read did Jim read?

_____________________

Answer:

22.86%

Explanation:

Number of books read by all = 70

Jim read 16 books

percentage of books read by Jim = 16 Ã· 70 = 22.86%

Question 11.

If you spin the spinner, on which numbers is there an equal chance of landing?

Answer:

2 and 3 has equal chance

Explanation:

spinner is divided into 4 parts,

2 and 3 have equal parts.

So, the possibility of landing 2 and 3 are equal.

Question 12.

Find the pattern to complete the pyramid.

Answer:

Explanation:

Addition of bottom two numbers gets the missing number.

2 + 3 = 5

4 + 5 = 9

5 + 7 = 12

9 +12 = 21

16 + 21 = 37

28 + 37 = 65