By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 83 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 83

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Calculate 49 and 57 more.

______________

Answer:

106

Explanation:

When we add two or more addends,

we get the sum 49 + 57 = 106

Question 2.

9 Ã— 12 = ___

Answer:

108

Explanation:

Multiply the numbers 9 and 12,

we get the product 108.

Question 3.

154 Ã· 7 = ___

Answer: 22

Explanation:

22

Question 4.

40,000 + 5,000 + 600 + 70 + 2 = ___

Answer:

45,672

Explanation:

Arrange all the given numbers according to their place values,

then add all the addends to get the sum as 45,672.

Question 5.

$5.85 + $4.35 = ______

Answer:

$10.20

Explanation:

when we add two or more addends,

we get the sum 10.20.

Question 6.

9 + 6 Ã— 4 = ___

Answer: 33

Explanation:

9 + 6 Ã— 4 is a combined operation.

first multiply 6 x 4 = 24

then add 24 + 9 = 33

Question 7.

Answer: 6

Explanation:

Let the un known number be x

9x = 54

x = 54 Ã· 9

x = 6

Question 8.

How many total days are in October, November, and December?

Answer:

92 days

Explanation:

Number of days in October = 31

Number of days in November = 30

Number of days in December = 31

Total days in all 3 months = 31 + 30 + 31 = 92

Question 9.

How many angles does an octagon have?

______________

Answer:

8 angles

Explanation:

Octagon is 8-sided polygon, with 8 interior angles.

Question 10.

Record the following data in the circle graph.

One-third of the people chose red as their favorite color. Two-sixths of the people chose green as their favorite color. The rest of the people chose blue as their favorite color.

Answer:

Question 11.

If the probability that someone in a group of people has red hair is \(\frac{1}{10}\), how many people in a group of 50 will likely have red hair?

_____________________

Answer:

5 people have red hair.

Explanation:

people has red hair is \(\frac{1}{10}\),

people in a group of 50 will likely have red hair = \(\frac{50}{10}\)

= 5 people.

Question 12.

Mitch dog-sits for the family next door. They pay him $3.00 per day. If they go on vacation for 2 weeks, how much money will Mitch earn?

_____________________

Answer:

$42.00

Explanation:

Mitch was paid $3.00 per day.

For 2 weeks Mitch earns,

1 week = 7 days

2 weeks = 7 x 2 = 14

= 14 x 3 = 42