By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 79 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 79

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

36 + 25 = ___

Answer: 61

Explanation:

When we add two or more addends we get the sum.

36 + 25 = 61

Question 2.

7 Ã— 6 = _____

Answer: 42

Explanation:

Multiply the numbers 7 and 6,

we get the product 42.

Question 3.

35 Ã· 4 = ___

Answer:

Quotient = 8

Remainder = 3

Explanation:

Question 4.

What is the number 1,000 less than 28,648?

______________

Answer:

27,648

Explanation:

To find the number 1,000 less than 28,648,

Subtract 1,000 from 28,648 = 27,648

Question 5.

\(\frac{1}{2}\) of 25 is ___

Answer:

12.5

Explanation:

\(\frac{1}{2}\) of 25

= \(\frac{25}{2}\)

= 12.5

Question 6.

4 + 8 Ã— 3 = __

Answer: 28

Explanation:

4 + 8 Ã— 3 is a combined operation

multiply 8x 3 = 24

then add 24 + 4 = 28

Question 7.

21 + = 47

Answer: 26

Explanation:

Let the given number be x

x = 47 – 21

x = 26

Question 8.

500 cm = _____ m

Answer:

5 meters

Explanation:

1 meter = 100 centimeters

500cm = \(\frac{500}{100}\)

= 5 cm

Question 9.

Use a protractor to measure the angle.

Answer:

55 degrees

Explanation:

55 degrees on protractor

Question 10.

How many books did Eric read?

Answer:

30 books

Explanation:

1 picture of book = 10 books

Eric read 3 books = 3 x 10 = 30

Question 11.

In a game, the probability that a spinner will land on a 2 is \(\frac{1}{3}\). How many times would you expect to land on a 2 if you spin the spinner 6 times?

_____________________

Answer:

2 times

Explanation:

The probability that a spinner land on 2 is \(\frac{1}{3}\).

if spinner is landed for 6 times,

number of times we expect 2 to land = \(\frac{1}{3}\) x 6

= \(\frac{6}{3}\) = 2

Question 12.

Joshua and Rita shared some marbles in the ratio of 2 : 3. If Joshua had 24 marbles, how many did Rita have?

______________

Answer:

36 marbles

Explanation:

marbles are shared in the ratio of 2 : 3.

If Joshua had 24 marbles,

number of marbles Rita have = 2:3 = 24 : x

Extremes = means

2x = 3 x 24

x = 72 Ã· 2

x = 36