By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 77 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 77

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Calculate 87 more than 12.

______________

Answer: 99

Explanation:

87 more than 12 means,

87 + 12 = 99

Question 2.

Answer: 140

Explanation:

Multiply the numbers 35 and 4,

we get the product 140.

Question 3.

How many groups of 5 are in 60?

_____________________

Answer:

12 groups

Explanation:

Divided 60 by 5

Question 4.

Write the numeral for fifty-two thousand seventy-one.

_____________________

Answer:

52,071

Explanation:

Fifty two thousand is written in numerals as 52,000.

Seventy one is written in numerals as 71.

When we put together, we get 52,071.

Question 5.

$5.00 – $3.65 = ___

Answer:

$1.35

Explanation:

By subtracting $3.65 from $5.00,

we get the difference $1.35

Question 6.

6 × 9 – 36 ÷ 4 = ______

Answer: 45

Explanation:

6 × 9 – 36 ÷ 4 is a combined operation

first divided 36 ÷ 4 = 9

then multiply 6 × 9 = 54

then subtract both 54 – 9 = 45

Question 7.

– 42 = 36

Answer: 78

Explanation:

Let the unknown number be x

x – 42 = 36

x = 36 + 42

x = 78

Question 8.

How many seconds are in 6\(\frac{1}{2}\) minutes?

Answer:

390 seconds

Explanation:

1 minute = 60sec

6\(\frac{1}{2}\) minutes = \(\frac{13×60}{2}\)

= 390 seconds

Question 9.

Which measurement is the angle below most likely to be:

70°, 90°, or 110°?

Answer:

110° [Obtuse Angle]

Explanation:

Angle more than 90° is known as obtuse angle.

Question 10.

Which month had the least rain?

______________

Answer:

May

Explanation:

When we compare the months of rainfall ,

the least rain fall is in May (20 millimeters).

Question 11.

Imagine you write each letter of the word CALIFORNIA on individual cards. You shuffle them, turn them facedown on a table, and turn over the top card. What is the probability of turning over a vowel?

______________

Answer:

1 out of 2 or 50%

Explanation:

The word CALIFORNIA written on individual cards and shuffled,

probability of turning over a vowel = \(\frac{1}{2}\)

1 out 0f 2 or 50%

Question 12.

A class of 25 students is making necklaces. The necklaces each have 30 beads. How many beads are needed for each student to make one necklace?

_____________________

Answer:

750 beads

Explanation:

Number of students = 25

Each necklace has 30 beads

Total beads needed to make one necklace = 25 x 30 = 750