# 180 Days of Math for Fifth Grade Day 66 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 66 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 66

Directions Solve each problem.

Question 1.
45 + 37 = ____
Explanation:
When we add the addends 45 and 37,
we get the sum 72

Question 2.
9 × 11 = ____
Explanation:
Multiply the numbers 9 and 11,
we get the product 99.

Question 3.
How many sixes are in 11?
_____________________
one six
Explanation:
Divided 11 by 6
Quotient = 6
Remainder = 5

Question 4.
What number is 100 after 7,824?
_____________________
7,924
Explanation:
number 100 after 7,824
Add 100 to 7,824 = 7,924

Question5.
$$\frac{2}{3}$$ × 6 = _____
Explanation:
$$\frac{2}{3}$$ × 6
= $$\frac{12}{3}$$
= 4
Question 6.
56 ÷ 7 – 2 = ____
Explanation:
56 ÷ 7 – 2 is a combined equation.
first divide 56 ÷ 7 = 8
then subtract 8 – 2 = 6

Question 7.
32 ÷ = 4
Explanation:
Let the unknown number be x
32 ÷ x = 4
x = 32 ÷ 4
x = 8

Question 8.
How many milliliters are in 2$$\frac{1}{2}$$ liters?
_____________________
2500 milliters
Explanation:
2$$\frac{1}{2}$$ liters
= $$\frac{5}{2}$$ liters
1 liter = 1000 milliliters
$$\frac{5}{2}$$ liters = $$\frac{5000}{2}$$ liters
= 2500 milliliters

Question 9.
Does the arrow show a vertex, face, or edge? Vertex
Explanation:
A point where 2 or more line segments meet is known ass vertex.

Question 10.
What fraction of the people represented ¡n the circle graph below favor strawberry?
_____________________ 25% strawberry flavor
Explanation:
The circle graph is divided into 4 parts.
50% of people like Chocolate ice cream.
12.5% of people like Banana ice cream.
12.5% of people like Vanilla ice cream.
25% of people like Strawberry ice cream.

Question 11.
The probability that someone in a room is wearing glasses is $$\frac{1}{4}$$. If there are 8 people in the room, how many people will probably be wearing glasses?
2 people
Explanation:
The probability that someone in a room is wearing glasses is $$\frac{1}{4}$$.
If there are 8 people in the room,
probability of wearing glasses = $$\frac{1}{4}$$ x 8
= $$\frac{8}{4}$$
= 2 people.

Question 12.
Sherri pays $4.50 for 25 trading cards. What is the cost of each card? ______________ Answer:$0.18
Explanation:
Sherri pays $4.50 for 25 trading cards. The cost of each card = 4.50 ÷ 25 =$0.18

Scroll to Top