180 Days of Math for Fifth Grade Day 65 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 65 regularly, students can get better problem-solving skills.

180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 65

Directions Solve each problem.

Question 1.
Subtract 34 from 96.
_____________
Answer: 62
Explanation:
By subtracting 34 from 96,
we get the difference 62.

Question 2.
10 × 30 = ___
Answer: 300
Explanation:
Multiply the numbers 10 and 30,
we get the product 300.

Question 3.
180 Days of Math for Fifth Grade Day 65 Answers Key 1
Answer: 19
Explanation:

Question 4.
Is 15,739 greater than, less than, or equal to 15,938?
_____________________
Answer:
15,739 less than to 15,938
Explanation:
To compare the numbers first compare the largest place value, in the given numbers.
If the numbers are same then move to the next place value.
So, hundreds place in 15,739 is less than 15,938.

Question 5.
\(\frac{1}{4}\) of 32 is _____.
Answer: 8
Explanation:
\(\frac{1}{4}\) of 32
= \(\frac{32}{4}\)
= 8

Question 6.
Write the number that comes next in the sequence.
763, 863, 963, _______
Answer:
1,063
Explanation:
Given sequence follows (n + 100) rule.
Add 100 to the last number in the sequence.
963 + 100 = 1,063

Question 7.
50 ÷ 5 = 20 ÷ 180 Days of Math for Fifth Grade Day 65 Answers Key 2
Answer: 2
Explanation:
Let the unknown number be x
50 ÷ 5 = 20 ÷ x
10 = 20 ÷ x
x = 20 ÷ 10
x = 2

Question 8.
How many weeks are there in 3 years?
_____________________
Answer:
156 weeks
Explanation:
1 year = 52 weeks
3 years = 52 x 3 = 56

Question 9.
Are there any perpendicular lines in the letter T?
_____________________
Answer:
Yes, letter T has perpendicular line.
Explanation:
perpendicular lines are defined as two lines that meet or intersect each other at right angles (90°).

Question 10.
Fish Caught

Juan Maggi Max Erik Aliki Tia Jarome
7 4 5 7 11 4 7

What percentage of the total fish caught did Max catch?
______________________
Answer: 11%
Explanation:
Fish caught by all = 45
Fish caught by Max = 5
percentage of the total fish caught by Max
= \(\frac{5}{45}\) x 100
= \(\frac{500}{45}\)
= 11

Question 11.
Here is the spelling of the word GREAT. Imagine you have each letter of the word on individual cards. You shuffle them and turn them facedown on a table. What is the probability of turning over an N?
_____________________
Answer:
Zero
Explanation:
Spelt word is GREAT
probability of turning over N is zero.
As, letter N is not present in GREAT.

Question 12.
Complete the input/output table. Look for a pattern and write the rule.
_____________________
_____________________

Input

1 2 3 4 5

6

Output 6

12

Answer:

Input

1 2 3 4 5

6

Output 6

12

     18       24      30       36

Explanation:
Input = 1, 2, 3, 4, 5 and 6
Output = 6n
6 x 1 = 6
6 x 2 = 12
6 x 3 = 18
6 x 4 = 24
6 x 5 = 30
6 x 6 = 36

Leave a Comment

Scroll to Top