# 180 Days of Math for Fifth Grade Day 62 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 62 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 62

Directions Solve each problem.

Question 1.
76 – 23 = ___
Explanation:
By subtracting smaller number 23 from bigger number 76,
we get the difference 76 – 23 = 53

Question 2. Explanation:
Multiply the numbers 8 and 7 to get the product.
8 x 7 = 56

Question 3.
140 ÷ 10 = ______
Explanation: Question 4.
What is the number 100 before 2,589?
2,489
Explanation:
number 100 before 2,589 is 2,489
As, it follows (n – 100) rule
n is the given number in hundreds place,
So, 589 – 100 = 489

Question 5.
Write 55% as a decimal.
Explanation:
55% as a decimal.
Explanation:
$$\frac{55}{100}$$ as a decimal.
Count the zeros in the denominator,
and move the numbers in numerator to write as decimal.

Question 6.
8 + 5 × 6 = _____
Explanation:
8 + 5 × 6 it is a combined operation.
first multiply 5 x 6 = 30
then add 8 + 30 = 38

Question 7. Explanation:
Let the unknown number be x
35x = 96
x = 96 – 35
x = 61

Question 8.
Calculate the perimeter of a square with 3-cm sides.
12cm
Explanation:
Perimeter of square = 4 x side
side = 3cm
p = 4 x 3 = 12cm

Question 9.
Use a protractor to measure the angle.
______________ 50 degrees or acute angle.
Explanation:
A angle less than 90 degrees is known as acute angle.

Question 10.
What is the name of the number that occurs most often in a data set?
______________
Mode
Explanation:
The number which appears most often in a set of numbers is known as mode.
Example: in of numbers {6, 3, 9, 6, 6, 5, 9, 3}
Mode is 6 as, it occurs most often.

Question 11.
In a game, the probability that a spinner will land on a blue is $$\frac{1}{4}$$. How many times would you expect to land on blue if you spin the spinner 8 times?
2 times
Explanation:
spinner will land on a blue is $$\frac{1}{4}$$.
if you spin the spinner 8 times
Probability of landing on blue =  $$\frac{8}{4}$$ = 2times

Question 12.
Michelle sets up a lemonade stand to make some extra money. She spends $4.75 purchasing supplies. She earns$16.50 selling lemonade. How much money does she make after she subtracts her expenses?
_____________________
$11.75 Explanation: Michelle spends$4.75 purchasing supplies.