By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 61 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 61

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Calculate the sum of 38 and 47.

_____________________

Answer: 9

Explanation:

By subtracting the smaller number 38 from bigger number 47

we get the difference 47 – 38 = 9

Question 2.

30 Ã— 20 = ____

Answer: 600

Explanation:

Multiply the numbers 30 and 20 we get the product.

30 x 20 = 600

Question 3.

Answer: 6

Explanation:

Question 4.

What is the place value of 2 in 6,278?

_____________________

Answer:

2 is in hundreds place

Explanation:

Count the place values from the right side of the number,

the 2 is in hundreds place.

Question 5.

Write the fraction shown by the model below.

_____________________

Answer:

1\(\frac{2}{3}\)

Explanation:

In the given model out of 2 sets

\(\frac{2}{3}\)blocks are shaded.

So, fraction is \(\frac{2}{3}\)

simplify we get 1\(\frac{2}{3}\)

Question 6.

Write the number that comes next in the sequence.

764, 664, 564, _____

Answer:

464

Explanation:

The given sequence follow (n – 100) rule.

n is the given number

Take the last number 564 and subtract

564 – 100 = 464

Question 7.

50 + 25 = 100 –

Answer: 25

Explanation:

Let the unknown number be x

50 + 25 = 100 – x

75 = 100x

x = 100 – 75

x = 25

Question 8.

What is the area of the polygon?

Answer:

12cm

Explanation:

Area = length x width

length = 4cm; Width = 3cm

A = 4 x 3 = 12cm

Question 9.

Are the squares below congruent?

______________

Answer:

No, the squares below are not congruent.

Explanation:

Two things are said to be congruent,

when all of their measurements are identical.

Question 10.

Name the shape that is located at (C, 1).

Answer:

Oval

Explanation:

(C, 1)

first lets check the letters

letter = C

then check the number given

number = 1

now check the fourth intersection upwards from C

Question 11.

If you roll a 6-sided die, what is the probability of getting a 1, 2, or 3?

______________

Answer:

1 out of 2 or 50%

Explanation:

Probability of getting numbers are 3 numbers.

Dice has 6 sides.

= \(\frac{3}{6}\)

= \(\frac{1}{2}\) = 0.5 or 50%

Question 12.

Maya bought a new pack of trading cards. The cards originally cost $5.00. She had a coupon for 20% off. How much did Maya have to pay for the trading cards after the coupon?

Answer:

$4.00

Explanation:

Cost of cards =Â $5.00.

She had a coupon for 20% off.

Total amount to be paid = 20% of 5

= \(\frac{20}{100}\) x 5

= \(\frac{100}{100}\) = 1

= 5 – 1= $4