By accessing our 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 59 regularly, students can get better problemsolving skills.
180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 59
Directions Solve each problem.
Question 1.
8 + 19 = ___
Answer: 27
Explanation:
By adding two or more addends we get the sum.
8 + 19 = 27
Question 2.
Answer: 105
Explanation:
Multiply the numbers 21 and 5 to get the product.
21 x 5 = 105
Question 3.
117 Ã· 9 = ____
Answer: 13
Explanation:
Question 4.
What is the number before 496?
______________
Answer: 495
Explanation:
To know the before number just follow (n – 1) rule
n is the given number.
496 – 1 = 495
Question 5.
Is \(\frac{3}{4}\) greater than, less than, or equal to \(\frac{6}{8}\) ?
______________
Answer:
Equal
\(\frac{3}{4}\) = \(\frac{6}{8}\)
Explanation:
\(\frac{3}{4}\) to compare with \(\frac{6}{8}\)
the denominators must be same
So, by multiplying both numerator and denominator with number 2
\(\frac{3 x 2}{4 x 2}\) = \(\frac{6}{8}\)
\(\frac{6}{8}\) = \(\frac{6}{8}\) now both are equal
Question 6.
7 – 10 Ã· 5 = ___
Answer: 5
Explanation:
The given equation is a combined operation.
first divide 10 Ã· 5 = 2
Then subtract 7 – 2 = 5
Question 7.
22 + = 37
Answer: 15
Let the unknown number be x
22x = 37
x = 37 – 22
x = 15
Question 8.
Write the time in words.
Answer:
6:30
Six hours thirty minutes.
Explanation:
In the above clock the hours hand is between 6 and 7,
the minutes hand is on 6.
So, the clock shows 6:30
Question 9.
Does the arrow show a vertex, face, or edge?
Answer:
vertex : 6
face : 5
edge : 9
Explanation:
Question 10.
Gary has 23 quarters and 15 dimes in his bank. He saves 4 more quarters each week. He saves 5 more dimes each week. Complete the chart to determine how many dimes he will have at the end of 4 weeks.
Start  Week 1 
Week 2 
Week 3 
Week 4 

Quarters  23  27  31  35  39 
Dimes 
Answer:
Start  Week 1 
Week 2 
Week 3 
Week 4 

Quarters  23  27  31  35  39 
Dimes  Â Â Â Â 15  Â Â Â Â Â 20  Â Â Â Â Â 25  Â Â Â Â Â 30  Â Â Â Â Â 35 
Explanation:
Gary has 15 dimes in his bank.
He saves 5 more dimes each week.
Number of dimes he will have at the end of 4 weeks = 35 dimes
(n + 5) rule, n = dimes
1st week 15 + 5 = 20
2nd week 20 + 5 = 25
3rd week 25 + 5 = 30
4th week 30 + 5 = 35
Question 11.
A family has five members: a mom, a dad, two sisters, and a brother. The family lines up single file. What is the probability that one of the sisters is at the front of the line?
_____________________
Answer:
Probability 0.4
Explanation:
A family has a mom, a dad, two sisters, and a brother,
total 5 events
2 sisters
then the probability that one of the sisters is at the front of the line is
\(\frac{2}{5}\) =0.4
Question 12.
Find the cost of the lunch order.
1 sandwich _____________
1 apple __________
2 bananas _____________
1 chocolate milk _______
TOTAL __________
Answer:
$3.65
Explanation:
1 sandwich $1.60
1 apple 40 cents
2 bananas 55 cents
1 chocolate milk $1.10
TOTAL = 1.60 + 0.40 + 0.55 + 1.10 = $3.65