By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 52 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 52

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

50 – 23 = ___

Answer: 27

Explanation:

By subtracting the smallest number 23 from the biggest number 50,

we get the difference 27.

Question 2.

12 × 19 = ______

Answer: 228

Explanation:

Multiply the numbers 12 and 19 to get the product.

12 x 19 = 228

Question 3.

How many groups of 7 are in 49?

______________

Answer:

7 groups

Explanation:

Divided 49 by 7 to get the equal groups.

49 ÷ 7 = 7

Question 4.

Write the smallest four-digit numeral possible using the digits 8, 3, 5, and 7.

______________

Answer:

3,578

Explanation:

By arranging the numbers in ascending order we get the smallest number.

8, 3, 5 and 7 = 3,578

Question 5.

50% of 80 is ___

Answer: 40

Explanation:

50% of 80

= \(\frac{50}{100}\) x 80

= \(\frac{50×80}{100}\)

= 40

Question 6.

8 × 9 – 4 = _____

Answer:

Explanation:

The given equation is a combined operation

8 x 9 – 4

= 72 – 4

= 68

Question 7.

Answer: 71

Explanation:

Let the unknown number be x

x – 36 = 35

x = 35 + 36

x = 71

Question 8.

72 inches = ___ yards

Answer:

2 yards

Explanation:

1 yard = 36 inches

72 inches = 2 yards

Question 9.

True or false? An obtuse angle is more than 180°.

_____________________

Answer:

False

Explanation:

An obtuse angle is an angle that is bigger than 90° degrees,

but doesn’t reach a straight line at 180°.

Question 10.

How many books did Jim and Pam read this year?

__________________

Answer:

Jill and Pam read 22 books

Explanation:

The above graph shows that,

Jill read 8 books

Pam read 14 books

Jim and Pam read the books this year 8 + 14 = 22

Question 11.

If you spin the spinner, what is the probability that you will land on red?

Answer:

Probability is 0.5

Explanation:

total space in the spinner is divided in to 3 parts and 50% of space is allotted for red color

the probability that you will land on red is or

0.5

50%

Question 12.

Trish’s MP3 player has 288 songs on it. If it takes 3 minutes to listen to each song, how many minutes will it take for her to listen to every song on her MP3 player?

__________________

Answer:

1 hour 36 minutes

Explanation:

total 288 songs in the MP3 player

each song takes 3 minutes

Divided 288 by 3 to get total time to listen the complete CD

288 ÷ 3 = 96 minutes

60 + 36 minutes

1 hour 36 minutes