# 180 Days of Math for Fifth Grade Day 49 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 49 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 49

Directions Solve each problem.

Question 1.
72 + 26 = ___
Answer: 98
Explanation:
Add two or more addends, we get the sum.
72 + 26
= 98

Question 2.

Answer: 330
Explanation:
Multiply the numbers 33 and 10 to get the product.
33 x 10 = 330

Question 3.
How many groups of 6 are in 78?
_____________________
Answer: 13
Explanation:

Question 4.
How many digits are in 3,276?
_____________________
Answer: 4
Explanation:
Count the digits in the given number to know the total digits of a number.

Question 5.
$$\frac{1}{5}$$ of 60 is ____.
Answer: 12
Explanation:
$$\frac{1}{5}$$ of 60
= $$\frac{1 xÂ 60}{5}$$
= $$\frac{60}{5}$$
=12

Question 6.
17 + 4 Ã— 2 = ___
Answer: 25
Explanation:
17 + 4 x 2
= 17 + 8
= 25

Question 7.
23 + = 78
Answer: 55
Explanation:
Let the unknown number be x
23 + x = 78
x = 78 – 23
x = 55

Question 8.
Show seven twenty-three on the clock.

Answer:

Explanation:
The minutes hand in the clock is between 4 and 5 i.e., 23 min
Hours hand is between 7 and 8
So, the time is 7 : 23

Question 9.
A triangle has angles measuring 90Â° and 60Â°. What is the measure of the third angle?
_____________________
Answer: 30Â°
Explanation:
A triangle has angles measuring 90Â° and 60Â°.
Sum of interior angles in triangle is 180Â°
The measure of third angle = 180 – (90 + 60)
= 180 – 150
= 30Â°

Question 10.
Create a circle graph based on the data below.

 Cakes 15 Pies 15 Cookies 30

Answer:

Explanation:
Total food items in the chart 15 + 15 + 30 = 60
half of the circle is cookies , it is 50% of circle.
cakes and Pies are 15 + 15 = 30
half of the circle is cakes and Pies , it is 25% of circle each
as shown in the above picture.

Question 11.
A scout leader is going to pair a new member with one of the existing 15 troop members. Five of the boys love to go camping, ten like to fish, three enjoy archery, twelve like to go hiking, and one boy enjoys carving. What is the probability the new boy will be paired with a boy who likes archery?
_____________________
Answer:
$$\frac{1}{5}$$ or 0.2
Explanation:
Event (E) = number of students enjoys archery
n(E) = 3
Total number of students = 15
probability of new boy will be paired with a boy who enjoys archery
= $$\frac{3}{15}$$
= $$\frac{1}{5}$$ = 0.2

Question 12.
Subtract 1 hundred, 4 tens, and 6 ones from the number 567.
_____________________
Answer: 400
Explanation:
1 hundred, 4 tens, and 6 ones = 146
Subtract 146 from the number 567.
546 – 146 = 400

Scroll to Top
Scroll to Top