By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 45 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 45

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Calculate the sum of 39 and 43.

_____________________

Answer: 82

Explanation:

Adding two or more addends,

we get the sum.

39 + 43 = 82

Question 2.

7 Ã— 20 = _____

Answer: 140

Explanation:

Multiply the numbers 7 and 20 to get the product.

7 x 20 = 140

Question 3.

Answer: 8

Explanation:

Question 4.

8,000 + 600 + 7 = ___

Answer:

8,607

Explanation:

Arrange the given numbers according to their place value,

then add all the addends to get the sum.

Question 5.

Write 0.36 as a percentage.

_____________________

Answer:

36%

Explanation:

convert 0.36 as percentage,

multiply with 100.

0.36 x 100 = 36

Question 6.

Write the number that comes next in the sequence.

95, 85, 75, _________

Answer: 65

Explanation:

The given sequence follows n – 10 rule

95, 85, 75,

n = given number

last number is 75

so, 75 – 10 = 65

Question 7.

30 – = 3 Ã— 5

Answer: 15

Explanation:

Let the unknown number be x

30 – x = 3 x 5

30x = 15

x = 30 – 15

x = 15

Question 8.

How many weeks are in 2 years?

______________

Answer:

104 weeks

Explanation:

1 year = 52 weeks

2 years = 52 x 2

= 104 weeks

Question 9.

Draw all of the lines of symmetry.

Answer:

Explanation:

Line Symmetry is a line that divides an object into two or more equal halves.

The above drawing has 4 line symmetries.

Question 10.

Write the coordinates of:

Answer:

(E, 4)

Explanation:

(E, E)

first lets check the letters

letter = E

then check the number given

number = 4

now check the fourth intersection upwards from C

Question 11.

If you flip a coin 6 times, how many times would you expect the coin to land with tails up?

______________

Answer:

6 times

Explanation:

Every time we flip a coin there is a 50% of chance of getting tails.

So, we can expect tails every time when we flip a coin.

Question 12.

Tony has $3.00. What can he buy?

______________

______________

Answer:

Tony can buy Exercise Book and Note Book

Explanation:

Cost of Atlas book is $6

Cost of Exercise Book is $1.40

Cost of Note book is $1.50

Tony has $3.00, so he cannot buy Atlas

Exercise Book is $1.40 + Note book is $1.50 = $2.90

Tony can buy Exercise Book and Note Book