# 180 Days of Math for Fifth Grade Day 43 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 43 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 43

Directions Solve each problem.

Question 1.
49 + 14 = ___
Explanation:
49 + 14 = 63

Question 2.
6 Ã— 30 = ___
Explanation:
Multiply the numbers 6 and 30 to get the product.
6 x 30 = 180

Question 3.
How many groups of 6 are in 42?
______________
Explanation:

Question 4.
Arrange the numbers in ascending order.
1,657; 1,765; 1,567
_____________________
1,567; 1,657; 1,765
Explanation:
Ascending order means arranging the numbers from lowest number to the highest number.

Question 5.
Is $$\frac{4}{5}$$ greater than, less than, or equal to $$\frac{8}{10}$$?
$$\frac{4}{5}$$ equal to $$\frac{8}{10}$$
Explanation:
$$\frac{4}{5}$$ = $$\frac{8}{10}$$
To compare the given fraction make the denominators same.
$$\frac{4×2}{5×2}$$ = $$\frac{8}{10}$$
$$\frac{8}{10}$$ = $$\frac{8}{10}$$

Question 6.
(45 Ã· 5) + (12 + 3) = ______
Explanation:
(45 Ã· 5) + (12 + 3)
= 9 + 15
= 24

Question 7.
4 Ã— = 36
Explanation:
Let the unknown number be x
4x = 36
x = 36 Ã· 4
x = 8

Question 8.
___ cups = 3 quarts
12 cups
Explanation:
1 quart = 4 cups
3 quarts = 4 x 3 = 12

Question 9.
What is the perimeter of a regular hexagon with 4-cm sides?
______________
24 cm
Explanation:
perimeter of regular hexagon = 6 x side
side = 4
p = 6 x 4
p = 24cm

Question 10.
Fish Caught

 Juan Maggi Max Erik Aliki Tia Jarome 7 4 5 7 11 4 7

What was the total number of fish that were caught?
______________
45 fishes
Explanation:
Juan caught 7 fishes,
Maggi caught 4 fishes,
Max caught 5 fishes,
Erik caught 7 fishes,
Aliki caught 11 fishes,
Tia caught 4 fishes,
Jarome caught 7 fishes.
The total number of fish that were caught
7 + 4 + 5 + 7 + 11 + 4 + 7 = 45

Question 11.
If the probability is $$\frac{1}{4}$$ that someone in a group wears glasses, what is the probability that someone in the group does not wear glasses?
Explanation:
Let allÂ  group members wearing glass is 1
$$\frac{1}{4}$$ of group = 0.25
The probability that someone in the group does not wear glasses
1 – $$\frac{1}{4}$$
1 – 0.25 = 0.75

Question 12.
Write the number that has the following digits.
4 in the tens place
1 in the thousands place
5 in the ones place
0 in the hundreds place
_____________________