By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 42 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 42

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Calculate 76 minus 44.

_____________________

Answer:

32

Explanation:

Subtract the smallest number 44 from the biggest number 44.

Then the difference is 76 – 44 = 32

Question 2.

24 Ã— 5 = ___

Answer:

120

Explanation:

Multiply the numbers 24 and 5 to get the product 120

24 x 5 = 120

Question 3.

64 Ã· 8 = ______

Answer:

8

Explanation:

Question 4.

5,000 + 800 + 90 + 6 = ___

Answer:

5,896

Explanation:

Arrange all the numbers according to their place values,

then add all the addends to get the sum.

Question 5.

Double $5.45.

______________

Answer:

$10.90

Explanation:

Doubling the number means,

adding the same number to itself.

$5.45 + $5.45 = $10.90

Question 6.

(45 – 30) Ã· (15 + 12) = ___

Answer:

0.5

Explanation:

(45 – 30) Ã· (15 + 12)

= 15 Ã· 27

= 0.5

Question 7.

Answer:

23

Explanation:

Let the unknown number be x

74 – x = 51

x = 74 – 51

x = 23

Question 8.

How many milliliters are in 10 liters?

________________

Answer:

10,000 ml

Explanation:

1 Liter = 1000 ml

Number of milliliters in 10 liters

10 liters = 1000 x 10

= 10,000 ml

Question 9.

Does the arrow show a vertex, face, or edge?

________________

Answer:

Face

Explanation:

Question 10.

What is the range for this data set?

22, 7, 14, 13, 38, 12, 19, 17, 49, 13, 9, 18, 36

_____________________

Answer:

41

Explanation:

Range is the difference between the highest and lowest numbers of given data set.

22, 7, 14, 13, 38, 12, 19, 17, 49, 13, 9, 18, 36

Arrange all the numbers in descending order.

7, 9, 12, 13, 13, 14, 17, 18, 19, 22, 36, 38, 49

Highest number is 49

Lowest number is 7

Range = 49 – 7 = 41

Question 11.

The numbers 1 to 10 are written on individual cards and placed in a bag. If you reach into the bag and pull out a card, what is the probability that it will be a 7?

_____________________

Answer:

\(\frac{1}{10}\) = 0.1

Explanation:

There are 10 events

The numbers 1 to 10 are written on individual cards and placed in a bag.

the probability that it will be a 7

\(\frac{1}{10}\) = 0.1

Question 12.

If you multiply me by 12, the answer is 60. What number am I?

______________

Answer: 5

Explanation:

Let the unknown number be x

X x 12 = 60

x = 60 Ã· 12

x = 5