By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 41 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 41

Directions Solve each problem.

Question 1.

Answer: 29

Explanation:

When we add two or more addends,

we get the sum.

So, 19 + 10 = 29

Question 2.

5 Ã— 40 = _____

Answer: 200

Explanation:

When we multiply the numbers 5 and 40,

we get the product = 200

Question 3.

63 Ã· 9 = _____

Answer: 7

Explanation:

Question 4.

What is the value of the 9 in the number 9,406? ______

Answer:

Value of 9 is thousands.

Explanation:

Place value is the position of each digit in the number.

These positions start from units, tens, hundreds, thousands and so on …

The order of place values start from right side to left side.

So, the value of the 9 in the number 9,406 is thousands place.

Question 5.

\(\frac{3}{10}\) of 60 is ___

Answer: 18

Explanation:

\(\frac{3}{10}\) of 60

= \(\frac{180}{10}\)

= 18

Question 6.

Write the number that comes next in the sequence.

354, 454, 554, _______

Answer:

654

Explanation:

If we observe in the given sequence,

it follows n + 100 rule

554 + 100 = 654

Question 7.

42 + 25 = 79 –

Answer: 12

Explanation:

42 + 25 = 79 –

Let the unknown number be x

42 + 25 = 79 – x

67 = 79x

x = 79 – 67

x = 12

Question 8.

2 yards = ___ inches

Answer:

72 inches

Explanation:

1 yard = 36 inches

2 yards = 36 x 2

= 72 inches

Question 9.

True or false? The opposite sides on a parallelogram are equal.

__________________

Answer:

True

Explanation:

A parallelogram is a quadrilateral with two pairs of parallel sides.

The opposite sides of a parallelogram are equal in length,

and the opposite angles are equal in measure.

Question 10.

Name the at (C, 2).

Answer:

Explanation:

(C, 2)

first lets check the letters

letter = C

then check the number given

number = 2

now check the fourth intersection upwards from C

Question 11.

Imagine that you write each letter of the word CALIFORNIA on individual cards. You shuffle them, turn them facedown on a table, and turn over the top card. What is the probability of turning over an I?

_________________________

Answer:

0.2 is the probability of turning over an I

Explanation:

Total number of letters in the word isÂ 10

C A L I F O R N I A

there are 2 I are there

= \(\frac{2}{10}\)

= \(\frac{1}{5}\)

= 0.2 is the probability of turning over an I

Question 12.

Tia reads 1.5 hours per day every weekday and twice that amount each day of the weekend. How much does she read each week?

______________

Answer:

13.5 hours per week she read

Explanation:

5 x 1.5 = 7.5 in week days

2 x 3 = 6 hours in week ends

total 7.5 + 6 =13.5 hours per week she read