By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 25 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 25

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

19 + 4 = _____

Answer:

By adding 19 with 4 we get 23.

19 + 4 = 23

Question 2.

Answer:

By multiplying 6 with 8 we get 48

6 x 8 = 48

Question 3.

List the factors of 16.

_____________________

Answer:

Factors of 16 are 1, 2, 4, 8 and 16.

Factors of a number include all numbers that divide evenly into the number with no remainder.

Thus all the factors of 16 divide the number with no remainder.

Question 4.

Round 2,964 to the nearest hundred.

_____________________

Answer: is the nearest hundred and thousand too.

Question 5.

\(\frac{1}{5}\) × 3 = ____

Answer:

By multiplying 1/5 with 3 we get 3/5,

By dividing 3/5 we get 0.6.

Question 6.

Write the number that comes next in the sequence.

1,254; 1,264; 1,274; _____

Answer:

By adding 10 for the number we get the next sequence,

By adding 10 with 1254 we get 1264,

By adding 10 with 1264 we get 1274,

By adding 10 with 1274 we get 1284.

Question 7.

70 – 35 = 20 +

Answer:

By subtracting 35 from 70 we get 35,

By adding 20 with 15 we get 35.

Question 8.

How many weeks are in 1 year?

__________________

Answer:

As there are 365 days in a year,

1 week has 7 days,

By dividing 364 with 7 we get 52,

Therefore, there are 52 weeks and 1 day in a year.

Question 9.

How many sides does an octagon have?

__________________

Answer: Octagon has 8 sides

Question 10.

Find the coordinates of:

Answer: (C,1)

Question 11.

Two red and two blue blocks are placed into a bag. You take one of the blocks out of the bag. What is the probability the block is not red?

__________________

Answer:

Given,

There are 2 red blocks,

There are 2 blue blocks,

Total blocks = 2 + 2 = 4,

Probability(red blocks) = favorable outcomes/total outcomes

= 2/4

= 1/2

Probability (red blocks) + Probability (not red blocks) = 1

Probability (not red blocks) = 1 – Probability (red blocks)

= 1 – 1/2

= 2 – 1/2

= 1/2

Therefore, the probability of the block is not red is 1/2.

Question 12.

Meg has 26 toy ponies. She gets 6 more for her birthday. She displays half of them on a shelf and puts the rest in a box. How many ponies does she display?

_________________________

Answer:

Given,

Meg has 26 toy ponies,

She has 6 more for her birthday,

She displays half of them,

By adding 26 with 6 we get 32,

By dividing 32 with 2 we get 16,

Therefore, Meg displays 16 ponies.