By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 2 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 2

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer: 16

We get the result as 16 when we subtract 4 from 20.

Question 2.

3 • 8 = ________

Answer:

3 × 8 = 24

By performing the multiplication operation for the two given numbers we can find the product of 3 and 8.

So, multiplying 3 and 8 we get 24.

Question 3.

Answer: 40 ÷ 5 = 8

By performing the division operation for the two given numbers we can find the quotient of 40 and 5.

40 ÷ 5 = 8

Question 4.

What is 200 more than 785?

________________

Answer:

As we are looking for the new number which is 200 more than 785,

We will get the new number by adding 200 with 785,

200 + 785 = 985

Therefore, the answer is 985.

Question 5.

Write 0.25 as a percentage.

_______________

Answer: 25/100 or 1/4

Question 6.

(2 × 3) + 7 = _____

Answer:

(2 × 3) + 7

6 + 7 = 13

Question 7.

9 + = 15 – 5

Answer:

Let the unknown number be x

9 + x = 15 – 5

9 + x = 10

x = 10 – 9

x = 1

Question 8.

___ L = 4,000 mL

Answer: 4 L = 4000 ml(1L = 1000 ml)

Question 9.

Name the solid below.

_______________

Answer: Sphere

Question 10.

How many more tally marks are needed to make 20?

_______________

Answer:

As there are 13 tally marks,

By adding 13 with 7 we get 20,

Therefore, need 7 more tally marks to make it 20

Question 11.

What is the probability that you toss a coin and it lands with heads up?

_______________

Answer: 1/2 or 0.5 is the probability of tossing a coin and its landing with heads up.

Question 12.

Joe bought ten exercise books.

How much did he pay altogether? Circle the correct answer.

$6.00 $20.00

$ 14.00 $9.15

Answer:

As Joe bought ten exercise books,

By multiplying $1.40 with 10 we get the cost of 10 ten excercise books, which is $14.00,

Therefore, the cost of ten exercise books that Joe bought are $14.00.