By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 177 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 177

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

The addition is the term used to describe adding two or more numbers together. The addition is denoted using the plus sign ‘+‘ such as the addition of 3 and 3 can be written as 4 + 4. Also, the plus sign (+) can be used as many times as required, such as

4 + 4 + 4 + 4

158+61=219

158 and 61 are the addends

+ is the operation symbol.

= is the equality symbol.

219 is the total/sum.

Therefore, the answer is 219.

Question 2.

90 × 52 = ___________

Answer:

In mathematics, multiplication is a method of finding the product of two or more numbers. It is one of the basic arithmetic operations, that we use in everyday life. The major application we can see in multiplication tables.

In arithmetic, the multiplication of two numbers represents the repeated addition of one number with respect to another. These numbers can be whole numbers, natural numbers, integers, fractions, etc. If m is multiplied by n, then it means either m is added to itself ‘n’ number of times or vice versa.

The formula for multiplication:

The multiplication formula is given by:

Multiplier × Multiplicand = Product

– The multiplicand is the total number of objects in each group

– A multiplier is the number of equal groups

– Product is the result of multiplication of multiplier and multiplicand

Therefore, the answer is 4680.

Question 3.

Answer:

The square root of a number is defined as the value, which gives the number when it is multiplied by itself. The radical symbol √ is used to indicate the square root. For example, √9 = 3. The radical symbol is also called a root symbol or surds. If a number is a perfect square, we can easily find the square root of the number. If the given number is not a perfect square number, the square root can be found using the long division method.

– Here we will show you how to calculate the square root of 614 using the long division method with one decimal place accuracy.

square of 614 value is 24.779

The above-given question is 53 square root of 614

The square root of 614 is 24.8

Now multiply 53 and 24.8

Thus, 53 * 24.8 = 1314.4

Question 4.

What is the number 1,000 after 13,278?

Answer:

Question 5.

\(\frac{2}{3}\) × 15 = ___________

Answer:

\(\frac{2}{3}\) can be written as 2/3

Here we need to multiply by 15

=2/3*15

=

=2×5

=10

Question 6.

9 × 6 + 8 × 7 = ____________

Answer:

In mathematics, multiplication is a method of finding the product of two or more numbers. It is one of the basic arithmetic operations, that we use in everyday life. The major application we can see in multiplication tables.

In arithmetic, the multiplication of two numbers represents the repeated addition of one number with respect to another. These numbers can be whole numbers, natural numbers, integers, fractions, etc. If m is multiplied by n, then it means either m is added to itself ‘n’ number of times or vice versa.

The formula for multiplication:

The multiplication formula is given by:

Multiplier × Multiplicand = Product

– The multiplicand is the total number of objects in each group

– A multiplier is the number of equal groups

– Product is the result of multiplication of multiplier and multiplicand

9 × 6 = 54

8 × 7 = 56

Now add both the numbers.

54+56=110

Therefore, 9 × 6 + 8 × 7 = 110.

Question 7.

78 – = 45

Answer:

Assume that the empty box be X

Now we have to calculate the value of X.

78-X=45

Get 45 to the left-hand side and put X on the right-hand side.

78-45=X

33=X

Therefore, 78-33=45.

Question 8.

3 gallons = _________ quarts

Answer:

The conversion factor from gallons to quarts is 4, which means that 1 gallon is equal to 4 quarts:

1 gallon=4 quart

To convert 3 gallons into quarts we have to multiply 3 by the conversion factor in order to get the volume amount from gallons to quarts. We can also form a simple proportion to calculate the result:

1 gal → 4 qt

3 gal → X qt

Solve the above proportion to obtain the volume X in quarts:

X qt = 3 gal × 4 qt

X qt = 12 qt

The final result is: 3 gal → 12 qt

We conclude that 3 gallons are equivalent to 12 quarts:

3 gallons = 12 quarts

Question 9.

True or false?

The sum of the angles inside a triangle equals 90°.

Answer: False

A triangle is a polygon with three sides having three vertices. The angle formed inside the triangle is equal to 180 degrees. It means that the sum of the interior angles of a triangle is equal to 180°. It is a polygon having the least number of sides. In other words, a triangle is defined as a three-sided two-dimensional figure whose interior angles are equal to 180°.

The important properties of the triangle are

– The sum of the interior angles of a triangle is 180 degrees

– When two sides of a triangle are added, it is always greater than the third side

– Similarly, if the two sides of a triangle are subtracted, it is always less than the third side

– Two triangles are said to be similar if the corresponding angles are congruent and the corresponding side lengths are proportional.

Question 10.

Plot the following point on the graph: (0, 5)

Answer:

In the given point (0,5)

the x-coordinate is positive and the y-coordinate is zero.

Question 11.

These eight marbles are put into a bag and randomly selected for a game. Colour the circles so there is a 50% probability of selecting green, a 25% chance of selecting red, and an equal chance of selecting yellow or black.

Answer:

There are 8 circles in total that are 100%

Within 8 circles, I coloured green for 4 circles that are 50%

Now there will be 4 circles, in that 4 circles we need to circle red which is 25% so I circled two circles.

and the remaining two circles should be an equal chance of selecting so I circled one yellow and one black.

P(Event)=N(Favourable outcomes)/N(Total outcomes)

Sample space is [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8]

Total outcomes=8

Favourable outcomes for green=4

P(green)=4/8

P(green)=1/2

favourable outcomes for red=2

P(red)=2/8

P(red)=1/4

favourable outcomes for yellow=1

P(yellow)=1/8

favourable outcomes for black=1

P(black)=1/8

Question 12.

Shelly bought one dozen roses for $10.00. She sold each rose for $2.50. How much profit did Shelly earn?

Answer:

The cost of one dozen roses Shelly bought=$10.00

The cost of each rose does Shelly sold=$2.50

The profit she earn=X

One dozen means the grouping of twelve

The amount she spends for buying one dozen roses=12*10=120$

The amount she earns after selling 12 roses=12*2.50

Therefore, X=$30

Thus, the profit she earns is $30.