180 Days of Math for Fifth Grade Day 160 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 160 regularly, students can get better problem-solving skills.

180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 160

Directions: Solve each problem.

Question 1.
180 Days of Math for Fifth Grade Day 160 Answers Key 1
Answer:
Subtraction is one of the four basic arithmetic operations in mathematics. We can observe the applications of subtraction in our everyday life in different situations.  For example, when we purchase fruits and vegetables for a certain amount of money say Rs. 200 and we have been given an Rs. 500 note to the vendor. Now, the vendor returns the excess amount by performing subtraction such as 500 – 200 = 300. Then, the vendor will return Rs. 300.
Now we need to calculate the above-given question:
180 Days of Math for Fifth Grade Day 160 Answers Key q1
95 = Minuend; 52 = Subtrahend; 43 = Difference
Therefore, the answer is 43.

Question 2.
List the first four multiples of 3.
Answer:
Any number that can be expressed in the form of 3n where n is an integer, is a multiple of 3. As we know, if two values, p and q, are there, we say that q is a multiple of p if q = np for some integer n. In other words, the multiples of 3  are the numbers that leave no remainder (i.e. Remainder = 0), when it is divided by 3.
3 x 1 = 3
3 x 2 = 6
3 x 3 = 9
3 x 4 = 12
3 x 5 = 15
Therefore, the four multiples are 3, 6, 9, 12.

Question 3.
180 Days of Math for Fifth Grade Day 160 Answers Key 2
Answer:
The square root of a number is defined as the value, which gives the number when it is multiplied by itself. The radical symbol √ is used to indicate the square root. For example, √9 = 3. The radical symbol is also called a root symbol or surds. If a number is a perfect square, we can easily find the square root of the number. If the given number is not a perfect square number, the square root can be found using the long division method.
– Here we will show you how to calculate the square root of 764 using the long division method with one decimal place accuracy.
The above-given question is 62 square root of 764 is:
We got a square root of 764 is 27.64
Now multiply 62 by 27.64
Thus, 62*27.64 is 1713.68

Question 4.
Arrange the numbers in ascending order.
3,319; 1,648; 2,025
Answer:
Ascending order is a method of arranging numbers from smallest value to largest value. The order goes from left to right. Ascending order is also sometimes named increasing order. For example, a set of natural numbers are in ascending order, such as 1 < 2 < 3 < 4 < 5 < 6 < 7 < 8… and so on. The less than symbol (<), is used to denote the increasing order.
The above-given numbers are 3,319; 1,648; 2,025
Now arrange in ascending order.
The order is 1,648; 2,025; 3,319.

Question 5.
10% of $400.00 is ___________
Answer:
To determine the percentage, we have to divide the value by the total value and then multiply the resultant to 100.
Percentage formula = (Value/Total value)×100
To calculate the percentage of a number, we need to use a different formula such as:
P% of Number = X
where X is the required percentage.
If we remove the % sign, then we need to express the above formulas as;
P/100 * Number = X
10/100 x 400 = X
10 x 400/100 = X
X = 40.

Question 6.
25 + (20 × 30) = ___________
Answer:
The value of 20 × 30 is 600
Now add the value we got with 25. Let’s assume that the answer be X.
X = 25 + 600
X = 625.

Question 7.
5 × 50 = 200 + x
x = ___________
Answer:
The value of 5 x 50 is 250. We need to find out the x value.
250 = 200 + x
Now get 200 to the left-hand side then the equation will be:
250 – 200 = X
50 = X
Now substitute the x value in the above equation.
250 = 200 + x
250 = 200 + 50
250 = 250
LHS = RHS
Hence, the answer is verified.

Question 8.
3 quarts = _______ cups
Answer:
The conversion factor from quarts to cups is 4, which means that 1 quart is equal to 4 cups:
1 qt = 4 cup
To convert 3 quarts into cups we have to multiply 3 by the conversion factor in order to get the volume amount from quarts to cups. We can also form a simple proportion to calculate the result:
1 qt → 4 cup
3 qt → v cup
solve the above equation.
v = 3 qt x 4 cup
v = 12 cup.
The final result is: 3 qt → 12 cup
We conclude that 3 quarts are equivalent to 12 cups:
3 quarts = 12 cups

Question 9.
Is a hexagon a quadrilateral?
Answer: No hexagon is not a quadrilateral.
– Hexagon is a six-sided polygon.
– A polygon with four sides is called a quadrilateral.

Question 10.
180 Days of Math for Fifth Grade Day 160 Answers Key 3
Cakes make up what fraction of all desserts sold?
Answer:
the total number of desserts sold = 30
The fractions of cakes makeup are 1/30, 2/30, 3/30, 4/30, 5/30, and 6/30.

Question 11.
Imagine that you write each letter of the word MISSISSIPPI on individual cards. You shuffle them, turn them facedown on a table, and turn over the top card. What is the probability of turning over an S?
Answer:
This formula is the number of favourable outcomes to the total number of all the possible outcomes that we have already decided in the Sample Space.
The probability of an Event = (Number of favourable outcomes) / (Total number of possible outcomes)
P(A) = n(E) / n(S)
P(A) < 1
Here, P(A) means finding the probability of an event A, n(E) means the number of favourable outcomes of an event and n(S) means the set of all possible outcomes of an event.
The given word is MISSISSIPPI
The total number of outcomes = 11
The favourable outcomes are 4
P(S) = 4/11.
Therefore, the probability of turning over s is 4/11.

Question 12.
If you multiply me by 3, the product is 84. What number am I?
Answer:
Let’s assume the number is M.
3 x M = 84
Get 3 into the right-hand side then the equation will be:
M = 84/3
M = 28
Now substitute the M value in the above equation.
3 x M = 84
3 x 28 = 84
84 = 84
LHS = RHS
Hence, the answer is verified.

Leave a Comment

Scroll to Top