By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 159 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 159

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

38 + 46 = ___________

Answer:

The addition is the term used to describe adding two or more numbers together. The addition is denoted using the plus sign â€˜+â€˜ such as the addition of 3 and 3 can be written as 4 + 4. Also, the plus sign (+) can be used as many times as required, such as

4 + 4 + 4 + 4.

38 and 46 are the addends

‘+’ is the operating symbol.

‘=’ is the equality symbol

84 is the total/sum.

Question 2.

Calculate the product of 53 and 28.

Answer:

In mathematics, multiplication is a method of finding the product of two or more numbers. It is one of the basic arithmetic operations, that we use in everyday life. The major application we can see in multiplication tables.

In arithmetic, the multiplication of two numbers represents the repeated addition of one number with respect to another. These numbers can be whole numbers, natural numbers, integers, fractions, etc. If m is multiplied by n, then it means either m is added to itself â€˜nâ€™ a number of times or vice versa.

The formula for multiplication:

The multiplication formula is given by:

Multiplier Ã— Multiplicand = Product

â€“ The multiplicand is the total number of objects in each group

â€“ A multiplier is the number of equal groups

â€“ Product is the result of multiplication of multiplier and multiplicand

therefore, the answer is 1484.

Question 3.

824 Ã· 74 = _________

Answer:

The division is breaking a number into an equal number of parts. The division is an arithmetic operation used in Maths. It splits a given number of items into different groups.

There are a number of signs that people may use to indicate division. The most common one is Ã·, but the backslash / and a horizontal line (-) are also used in the form of Fraction, where a Numerator is written on the top and a Denominator on the bottom.

The division formula is:

Dividend Ã· Divisor = Quotient (or) Dividend/Divisor=quotient

Therefore, the quotient is 11.135 and the remainder is 10.

Question 4.

What is the number 100 more than 24,803?

Answer:24,903

100 more means we need to add 100 to the above-given number.

Let’s assume the answer is X.

X = 24803 + 100

X = 24903

Therefore, the answer is 24,903

Question 5.

Write the mixed number for \(\frac{10}{3}\).

Answer:

\(\frac{10}{3}\) can be written as 10/3

Improper fraction: An improper fraction is any fraction where the numerator is greater than the denominator.

Conversion of the improper fraction to mixed number:

– Divide the numerator by the denominator

– Write down the whole number result

– Use the remainder as the new numerator over the denominator. This is the fraction part of the mixed number.

1. Divide 10 by 3: 10 Ã· 3 = 3 with the remainder of 1

2. The whole number result is 3

3. The remainder is 1. With 1 as the numerator and 3 as the denominator, the fraction part of the mixed number is 1/3.

4. The mixed number is 3 1/3. So 10/3 = 3 1/3.

Question 6.

30 – (45 Ã· 3) = __________

Answer:

Question 7.

Answer:

Let the empty box be D

35 + D = 83

Now get 35 to the right-hand side then the equation will be:

D = 83 – 35

D = 48

Now substitute the D value in the above equation.

35 + D = 83

35 + 48 = 83

83 = 83

LHS = RHS

Hence, the answer is proved.

Question 8.

Are 11 minutes to 10 the same as 10:11?

Answer:

No, the above statement is wrong.

11 minutes to 10 means it is about 10. To become 10:00 clock 11 minutes is less.

10:11 means it is after 10

Question 9.

What is the name of a triangle with two equal sides?

Answer: Isosceles triangle.

– Isosceles Triangle- A triangle with any two sides/angles equal.

– An isosceles triangle is defined as a triangle having two sides equal, which also means two equal angles. Here are some properties of an Isosceles triangle that distinguish it from other types of triangles:

– The two equal sides of an isosceles triangle are called the legs*Â *and the angle between them is called the vertex angle*Â *or apex angle.

– The side opposite the vertex angle is called the base and base angles are equal.

– The perpendicular from the vertex angle bisects the base and it also bisects the vertex angle.

Question 10.

What percentage of the total books did Ali read?

Answer:

The total number of books = 16

The number of books did Ali read = 10

Now we need to calculate the percentage of the total books Ali read.

Let’s assume that P.

percentage=(value)/(total value) x 100

Percentage = 10/16 x 100

percentage = 5/8 x 100

percentage = 5 x 12.5

percentage = 62.5 %

therefore, he read 62.5% of books.

Question 11.

Imagine that you write each letter of the word GREAT on individual cards. You shuffle them, turn them facedown on a table, and turn over the top card. What is the probability of turning over an L?

Answer:

Zero probability.

Explanation:

The above-given word is GREAT.

In the word GREAT there is no ‘L’. So there is no chance of getting an ‘L’ if we turn over the top card.

Therefore, the letter getting of ‘L’ is zero probability.

Question 12.

Complete the input/output table. Find the pattern and write the rule.

Input |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Output |
5 | 15 |

Answer:

Input is 1, 2, 3, 4, 5, and 6.

Output: 5n

We can write as:

5 x 1 = 5

5 x 2 = 10

5 x 3 = 15

5 x 4 = 20

5 x 5 = 25

5 x 6 = 30.