By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 138 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 138

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

91 – 58 = ___________

Answer:

33

Explanation:

The subtraction of the given two numbers is 33.

Question 2.

Calculate the product of 71 and 5.

Answer:

355

Explanation:

The product of the given two numbers is 355

Question 3.

Answer:

28.55

Explanation:

Question 4.

Is 14,628 greater than or less than 14,286?

Answer:

Greater than

Explanation:

In the given question 14,628 is greater than 14,286.

Question 5.

Answer:

36

Explanation:

Question 6.

50 – (20 Ã— 2) = ____________

Answer:

10

Explanation:

Let us calculate the given expression

50 – (20 Ã— 2)

50 – ( 40 )

10

The answer for the given expression is 10.

Question 7.

Answer:

20

Explanation:

Let us assume the empty box is X.

X Ã— 7 =140

X = 140 Ã· 7

X = 20

Question 8.

_________ cups = 4 pints

Answer:

8 cups

Explanation:

1Â pintÂ = 2Â cups

Therefore 8 cups = 4 pints.

Question 9.

How many vertices does the cylinder have?

Answer:

0 Vertices.

Explanation:

The given figure cylinder has 0 vertices. A cylinder has two faces and the faces don’t meet, so there are no edges or vertices.

Question 10.

How many more books did Jim and Jill read than Bey and Ken combined?

Answer:

14 books

Explanation:

Jim read = 16 books

Jill readÂ 8 books

Bey read 4 books

Ken read 6 books

The total books Jim and Jill read are 16+ 8 = 24 books.

The total books Bey and Ken read are 4 + 6 = 10 books.

The more books read by Jim and Jil than Bey and ken are 24 – 10 = 14 books.

Question 11.

Using the spinner above, what is the probability of not spinning a 4?

Answer:

\(\frac{1}{2}\).

Explanation:

\(\frac{6}{12}\)

\(\frac{1}{2}\)

The probability of not spinning a 4 is \(\frac{1}{2}\).

Question 12.

Jarnel has $10.00. He buys two cheeseburgers and a milkshake. How much change does he get back?

Answer:

$4

Explanation:

Jarnel has $10

Jarnel bought 2 cheeseburgers at a cost of $2. So the total cost of 2 cheeseburgers is $4

One Milkshake at a cost of $1.Â So the total cost of one milkshake is $1.

Jarnel bought = $4 + $1

= $5

The total change he gets back is $10 – $5 = $5