By accessing our 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 122 regularly, students can get better problem-solving skills.
180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 122
Directions: Solve each problem.
Question 1.
Subtract 57 from 81.
Answer:
24.
Explanation:
The subtraction of 57 from 81 is 24.
Question 2.
7 â€¢ 36 = __________
Answer:
252
Explanation:
The multiplication of 7 â€¢ 36 is 252.
Question 3.
Answer:
117.86
Explanation:
The root multiplication is 117.86.
Question 4.
What is the value of the digit 6 in 246,307?
Answer:
6,000
Explanation:
The value of the digit 6 in 246,307 is 6,000.
Question 5.
Double $3.65. _________
Answer:
$7.30.
Explanation:
The addition of $3.65 and $3.65 is $7.30.
Question 6.
30 – 50 Ã· 2 = ___________
Answer:
5.
Explanation:
30-50Ã·2
The division of 50 and 2 is 25
Now this 25 should be subtracted from 30
30-25
=5.
Question 7.
Answer:
9
Explanation:
The addition of 16 + 9 is 25.
Question 8.
Is 250 mL the same as \(\frac{12}{4}\) L?
Answer:
No
Explanation:
No , 250 mL the same as \(\frac{12}{4}\) L .
Question 9.
Name the angle as right, obtuse. or acute.
Answer:
obtuse angle.
Explanation:
The angle which is given is obtuse angle
The angle of obtuse angle is 117 , 121 , 166 …..
Question 10.
The chart below shows how many cups of lemonade Marcia sold each hour she had her lemonade stand set up.
1st Hour |
2nd Hour | 3rd Hour |
4th Hour |
6 | 5 | 11 | 15 |
If Marcia charged 35 cents for each cup of lemonade, how much money did she make in the four hours?
Answer:
$12.95
Explanation:
Marcia charged 35 cents for each cup.
Total cups of lemonade are 37
The money she made in the four hours is 37 Ã— 35 = 1295 cents.
1 dollar = 100 cents
Therefore \(\frac{1295}{100}\)
$12.95
Question 11.
A scout leader is going to pair a new member with one of the existing 15 troop members. Five of the boys love to go camping, ten like to fish, three enjoy archery, twelve like to go hiking, and one boy enjoys carving. What is the probability the new boy will be paired with a boy who likes camping or carving?
Answer:
The total number of troop memebers = 15
The number of boys love to go camping =5
The number of boys like to fishing =10
The number of boys enjoy archery =3
The number of boys like hiking =12
The number of boys enjoys carving=1
camping =5 ;carving =1
5+1=6
p(E)=number of favourable outcomes /total number of outcomes
p(E)= \(\frac{6}{15}\)
p(E)= \(\frac{2}{5}\)
Question 12.
Complete the input/output table. Look for a pattern and write the rule.
Input | 93 | 83 | 73 | 63 | 53 | 43 |
Output | 74 | 64 | 54 |
Answer:
Input | 93 | 83 | 73 | 63 | 53 | 43 |
Output | 74 | 64 | 54 | 44 | 34 | 24 |
Rule :
Subract 19 from the input to get the output .
93-19=74
83-19=64
73-19=54
63-19=44
53-19=34
43-19=24 .