180 Days of Math for Fifth Grade Day 107 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 107 regularly, students can get better problem-solving skills.

180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 107

Directions: Solve each problem.

Question 1.
Subtract 72 from 149.
Answer:
77

Explanation:
Subtraction of 149 and 72

Question 2.
42 × 3 = __________
Answer:
126

Explanation:
Multiplication of 42 and 3

Question 3.
364 ÷ 2 = _________
Answer:
182

Explanation:
Division of 364 ad 2

Question 4.
Write the next odd number after 2,579.
Answer:
2,581

Explanation:
Any number which cannot be divided by 2  is odd number. 2,579 is an odd number with the addition with 2 we can get next odd number.

Question 5.
25% of $32.00 is ___________
Answer:
8

Explanation:
32 × (25 ÷ 100)

= 32 × 0.25

=8

Multiplication of 32 and 0.25

Question 6.
81 ÷ 9 – 14 × 2 ___________
Answer:
-19

Explanation:
Given, 81 ÷ 9 – 14 × 2

81 ÷ 9 = 9

Division of 81 and 9

14 × 2 = 28

Multiplication of 14 and 2

81 ÷ 9 – 14 × 2

= 9 – 28

= -19

Question 7.
180 Days of Math for Fifth Grade Day 107 Answers Key 1
Answer:
9

Explanation:
Given, 23 – x = 14

x = 23 – 14

x = 9

Subtraction of 23 and 14

Question 8.
Calculate the perimeter of a rectangle that is 4 m by 6 m.
Answer:
20

Explanation:
Perimeter of a rectangle = 2 (l +w)

= 2(6 + 4)

= 2(10)

= 20

Multiplication of 10 and 2

Question 9.
Which lines are perpendicular to A?
180 Days of Math for Fifth Grade Day 107 Answers Key 2
Answer:
F

Explanation:
As the line A is at 90 degrees to line F, It is perpendicular.

Question 10.
Money in Tommy’s Bank
180 Days of Math for Fifth Grade Day 107 Answers Key 3
What is the value of the dimes in Tommy’s bank?
Answer:
180 cents

Explanation:
Number of dimes in Tommy’s bank = 18

18 ×10 = 180

Multiplication 18 and 10

Question 11.
A scout leader is going to pair a new member with one of the existing 15 troop members. Five of the boys love to go camping, ten like to fish, three enjoy archery, twelve like to go hiking, and one boy enjoys carving. What is the probability the new boy will be paired with a boy who does not love camping?
Answer:
(4/5) or 0.8

Explanation:
Total troop members = 15
Number of boys love to go camping = 5
Number of boys like to go fishing =10
Number of boys like to enjoy archery = 3
Number of boys like to go hiking = 12
Number of boys like to enjoys carving = 1

Probability of the new boy when paired with a boy who loves hiking
12/15

= 4/5

= 0.8

Question 12.
Marcia is making ice cream sundaes. She has vanilla ice cream. She also has sprinkles, whipped cream, and cherries. How many different types of ice cream sundaes can she make?
Answer:
3

Explanation:
Number of ice creams = 1

Number of toppings = 3

Number of different types of ice cream sundaes can Marcia make = 1×3 = 3

Leave a Comment

Scroll to Top